Matematik

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

03. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lyder på:

To is og to colaer koster 70kr 

En is og tre colaer koster 75

Spørgsmål:

A) hvor meget koster en cola?

B) hvor meget koster en is?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2018 af PeterValberg

Det har du da fået svar på i den første tråd, du oprettede om denne problemstilling

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1846131

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad han mener

mvh mikkel


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2018 af mathon

                     \small \begin{array} {lccccl} &&\textup{ is}&&\textup{ cola}\\ \textup{stykpris:}&&\, x&&\; \; \; y \\ \textup{prisligninger:}&&2x&+&2y=70\\ &&x&+&3y=75 \end{array}                 

\small \textup{hvoraf:}
                     \small x=75-3y       \small \textup{indsat i 2x+2y=70}
\small \textup{giver:}
                     \small 2\cdot \left ( 75-3y \right )+2y=70

                     \small 75-3y +y=35

                     \small 75-35=2y

                     \small 40=2y

                     \small y=20

                     \small \small x=75-3\cdot 20=15

                    \small \begin{array} {lccccl} &&\textup{ is}&&\textup{ cola}\\ \textup{stykpris:}&&\, 15&&\; \; \; 20 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2018 af ringstedLC

#2

Jeg forstår ikke hvad han mener

mvh mikkel

Helt generelt: Indtil man har fået svar som forstås, så man kan blive færdig med opgaven, så bliv i tråden.

Desuden bedes man være præcis i sin angivelse af niveau (A, B, C), så hjælpen kan tilpasses trådstarters viden.


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.