Fysik

Energiberegning

06. september 2018 af Dinosaua - Niveau: B-niveau

Benyt formlerne for E_kin og E_pot, til at vise, at farten v i et fritfald ikke afhænger af en genstands masse, men er givet ved: 

... Hjælp!! Jeg ved ikke hvad jeg gør her. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2018 af PeterValberg

E_{kin}=\tfrac12\cdot m\cdot v^2

E_{pot}=m\cdot g\cdot h

I henhold til energibevarelse, så er Ekin = Epot

\tfrac12\cdot m\cdot v^2=m\cdot g\cdot h

v^2=2\cdot g\cdot h

v=\sqrt{2\cdot g\cdot h}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Energiberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.