Matematik

Bevis af diskriminantformlen

08. september 2018 af Gymsv (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa jeg har sidet og rodet med at forstå diskriminantformlen. Jeg vil linke det jeg har lavet indtil videre. Mit problem opstår især ved kvadratsætningen. Hvad gør denne?

Håber meget at der en der kan forklare den.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2018 af OliverHviid

Man  reducerer b²+4a²x²+4abx til (2ax+b)² 

Hvis du vil overbevise dig selv, så kan du prøve at anvende kvadratsætningen på (2ax+b)²


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

\\b^2+4a^2x^2+4abx= \\(b)^2+(2ax)^2+2\cdot (b)\cdot (2ax)= \\ \underset{\text{Et led i anden}}{\underbrace{(b)^2}}+ \underset{\text{Andet led i anden}}{\underbrace{(2ax)^2}}\underset{\text{Plus}}{\underbrace{{\color{Red} +}}} \underset{\text{Dobbelt produkt}}{\underbrace{2\cdot (b)\cdot (2ax)}}=(b\ {\color{Red}+}\ 2ax)^2


Skriv et svar til: Bevis af diskriminantformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.