Matematik

Bestem tallet b

09. september 2018 af Sara6543 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

Jeg kæmper lidt med en opgave, der lyder sådan her:

En funktion f, har forskriften: 7x+b, hvor b er et tal. 

Så langt, så godt.

Punktet p(3,31) ligger på grafen for f.

Bestem tallet b.

Jeg er godt klar over, at jeg skal finde grafens skæringspunkt på y-aksen, men er ikke heeelt sikker på hvordan. Er der en sød sjæl, der kan komme med løsningen?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2018 af OliverHviid

3=x, y=31, dvs.

31=7*3+b, isolér b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2018 af SuneChr

Opgaven er ligetil:
y = ax + b
Da har man til at finde b:
31 = 7·3 + b
Ja, det var kampen.


Svar #3
09. september 2018 af Sara6543 (Slettet)

Okaay tak

*hoster forlegent

Har det lidt med at..øhh overkomplicere matematikken, og forvirre mig selv yderligere.

I skal have tak for svar, og ja. Godnat, når I når dertil:)


Skriv et svar til: Bestem tallet b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.