Fysik

Jævnstrømskredsløb

11. september 2018 af CaroHR (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med dette?
 

2.1 Tre resistancer er serieforbundet. Spændingen måles over hve af resistancserne til henholdsvis 35V, 80V og 105V.
Strømmen i serieforbindelsen er 0,5A.

Beregn:

a) den samlede spænding.
b) størrelsen af hver af de 3 resistanser
c) den samlede resistans.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2018 af Moderatoren

Hvad har du problemer med?


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2018 af kuntz15 (Slettet)

a) Når det er serie kan du lægge dine spændinger sammen 

U = U1+U2+U3

b) R = U / I 

c) Rserie = R1+R2+R3


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2018 af mathon

               \small \small \small \begin{array} {lccl} \textup{resistanser:}&R_1&=&\frac{35\; \Omega \cdot A}{0.5\; A}\\\\ &R_2&=&\frac{80\; \Omega \cdot A}{0.5\; A}\\\\ &R_3&=&\frac{105\; \Omega \cdot A}{0.5\; A} \end{array}


Skriv et svar til: Jævnstrømskredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.