Matematik

Kvadratrod / kvadratrod 2

11. september 2018 af Amalie8153 - Niveau: 9. klasse

Hej jeg er lidt i tvivl om kvadratrod

Regnestykke= √5 + 1 : 2

Det er fordi at på min lommeregner er der ikke noget hvor der bare er en √, der er derimod noget hvor der står √2 og √3.. Jeg ville lige vide om det ville give nogen forskel hvis jeg for at løse mit regnestykke skrev √2 ind.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2018 af peter lind

Du kan da bare trykke 5 og dernæst kvadratrod derefter +1:2


Svar #2
11. september 2018 af Amalie8153

jamen der er ingen kvadratrod skal jeg bruge kvadratrod2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2018 af peter lind

Hvad mener du ? Det er da ganske nemt at udregne kvrod(5)+½


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvordan ser lommeregneren ud


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2018 af SuneChr

\frac{\sqrt{5}+1}{2}

Prøv
[5] [INV] [x2] [+] [1] [÷] [2] [=]


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Mon ikke √2 og √3 på din lommeregner skal forstås som 2√ og 3√? Altså kvadratrod og kubikrod.


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. september 2018 af SuneChr

# 6
Ja, det synes at være en fornuftig forklaring.
Bruger sjældent selv lommeregner med funktioner men mener, at der på nogle modeller
med en [INV] tast med en bestemt farve anvendes umiddelbart før en tast med dobbeltfunktion.
F.eks.:             [INV]        [x2 √x]
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2019 af Oxedizor (Slettet)

x^{\frac{1}{2}}=√x

x^{\frac{1}{3}}=3√x


Skriv et svar til: Kvadratrod / kvadratrod 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.