Fysik

hjælp

12. september 2018 af Amailie9119 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en aflevering til for i dag og nu har jeg kæmpet med denne her opgave men kommer seriøst ingen vegne. 

Vedhæftet fil: opgave 6b.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2018 af peter lind

opdriften svarer til den masse som ballonen fortrænger. Slå massefylden af atmosfærisk luft op og gang det med rumfanget


Svar #2
12. september 2018 af Amailie9119 (Slettet)

Så der er ikke nogle konkret formel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2018 af peter lind

Se dog #1 rumfang*massefyld svarer til det den kan bære


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Fopdrift = ρluft * Vfortrængt * g

Ftyngdekraft = (mballon+mand + mlast) * g

Så hvis man tager så meget last med i ballonen at opdriften lige netop opvejer tyngdekraften, har man:

Fopdrift = Ftyngdekraft  <=>

ρluft * Vfortrængt * g = (mballon+mand + mlast) * g  <=>

mlast = ρluft * Vfortrængt - mballon+mand

mlast = 1,225 kg/m3 * 5,0*102 m3 - 5*103 kg = -4,4*103 kg ????

Kan det være rigtigt at manden og ballonen vejer 5 tons? Mon ikke der skal stå 0,5 tons? 


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.