Matematik

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

19. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej

bestem forskriften for en linær funktion med hældning 2 , hvor grafen går gennen punktet (3,7).

er det ikke bare f(x)=2x+15


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

f(3) = 2*3 + 15 = 6 + 15 = 21   <- Skuller give 7


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. september 2018 af mathon

         \small \textup{Det er:}
                         \small f(x)=2x+1


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2018 af 1Help1 (Slettet)

Punktet (3,7) er det samme som (x,y).
y = ax + b

Vi indsætter 2 ind på a's plads (a er hældningskoefficienten),
indsætter 3 ind på x's plads og 7 ind på y's plads:
7 = 2*3 + b

7 = 6 + b

Isolerer b:
7-6 = b      (+6 skifter fortegn og bliver -6, når den flyttes over på venstre side af lighedstegnet).

b = 1

Så forskriften er: f(x) = 2x + 1


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.