Matematik

Hjælp til aflevering

23. september 2018 af mikkelfrank (Slettet) - Niveau: B-niveau

I 2005 var antallet af stx-gymnasieelever i Danmark 61112. I perioden 2005-2013 steg antallet af stx-gymnasieelever i Danmark i gennemsnit med 3679 om året.

a) Indfør passende variable, og opstil en model for sammenhængen mellem antallet af stx-gymnasieelever i Danmark og antal år efter 2005. 

Jeg forstår ikke hvordan man skal lave denne opgave


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2018 af mathon

                    \small \small y=3679x+61112

              \small \begin{array}{ll} y&\textup{er antal gymnasieelever}\\ x&\textup{er antal \aa r efter 2005} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2018 af PeterValberg

Der er noget i formuleringen af spørgsmålet, 
der tyder på, at der efterspørges en lineær sammenhæng.

Hvis du lader x være år efter 2005 og f(x) være antallet af stx-elever,
som en funktion af x, får du sammenhængen:

f(x)=3679x+61112

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2018 af StoreNord

f(x) = 61112 + 3679x                        hvor x er antal år efter 2005


Svar #4
23. september 2018 af mikkelfrank (Slettet)

Mange tak for hjælpen ! :D


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.