Matematik

Differentialligning

27. september 2018 af GuffeJuffe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået til opgave at undersøge betydningen af parameteren i differentialligningen:

\frac{1}{y}\cdot \frac{dy}{dt}=b-a\cdot t

vælg fast b=0.1

brug begyndelsesværdien y(0)=1000

benyt et CAS-værktøj til at løse differentialligningen

Jeg er lidt i tvivl om hvad man gør når der står  \frac{1}{y}\cdot \frac{dy}{dt} og derfor også hvordan selve ligningen skal indskrives i CAS.

Håber i kan hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2018 af MatHFlærer

Venstresiden: Integralet af 1/y mht dy
Højresiden: b-at mht dt

Dvs du laver separation af de variable

Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2018 af PeterValberg

Nu ved jeg ikke hvilket CAS værktøj, du benytter,
men i TI-nspire hedder kommandoen desolve()

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.