Matematik

HJÆLP!!!

27. september 2018 af 123laura - Niveau: 8. klasse

nogle af jer der kan finde ud af dem her

 3\frac{1}{7} + 5\frac{2}{3}

19 - 8\frac{5}{8}

\frac{2}{7} af 154

9\frac{1}{4} * 16

håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2018 af PeterValberg

Læg de hele tal sammen for sig og brøkerne for sig

3\tfrac17+5\tfrac23=3+5+\tfrac17+\tfrac23=8+\tfrac{3}{21}+\tfrac{14}{21}=8+\tfrac{17}{21}=8\tfrac{17}{21}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2018 af mathon

            \small 19-8\tfrac{5}{8}=18\tfrac{8}{8}-8\tfrac{5}{8}=10\tfrac{3}{8}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2018 af mathon

            \small \tfrac{2}{7}\textup{ af }154=\tfrac{2}{7}\cdot154=\tfrac{2\cdot 22\cdot \cancel7}{\cancel{7}}=44


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2018 af mathon

            \small \small 9\tfrac{1}{4}\cdot 16=\left (9+\tfrac{1}{4} \right )\cdot 16=9\cdot 16+\tfrac{16}{4}=144+4=148


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.