Fysik

exoplanet

28. september 2018 af Teriperry - Niveau: A-niveau

jeg ved at jeg skal bruge formlen: ?E = p * ?t, men jeg kan ikke helt komme frem til hvad p og ?t er i denne her opgave

Stjernen koi-7 var en af de første stjerner, som kepler-teleskopet undersøgte. KOI-7 udsender lys, som i kepler-teleskopets afstand har intensiteten 3,0*10^-13 W/m^2. teleskopets åbning har arealet 0,708 m ^2

Hvor meget energi modtager kepler- teleskopets åbning fra stjernen KOI-7 i løbet af 10 timer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

E = 3,0*10-13 W/m2 * 0,708 m2 * 10 * 60 * 60 s = 7,6*10-9 J

Så kan du for at score ekstra point skrive at dette gælder under antagelse af at lyset fra stjernen rammer vinkelret på linsen. Ellers kommer der en faktor cos(v) på hvor v er indfaldsvinklen.


Skriv et svar til: exoplanet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.