Matematik

Find fællesnævner til brøker....

30. september 2018 af lærlektien (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har prøvet og prøvet....og kan slet ikke løse denne...Nogen der ike bare kan løse den men også forklare lidt.

5/6x+5=17-1/2x  ( de der streger er brøk streger)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2018 af Kyrenia (Slettet)

Gang med 6  på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2018 af Kyrenia (Slettet)

30/6 x + 30 = 102 - 6/2 x

     5 x + 30 = 102 - 3 x

            8 x = 72

              x = 9


Skriv et svar til: Find fællesnævner til brøker....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.