Matematik

..

05. oktober 2018 af mads211 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen der kan hjælpe mig med b? ka ik kommer videre

8rh+8r+2pi*r^2


Svar #1
05. oktober 2018 af mads211 (Slettet)

#0

er der nogen der kan hjælpe mig med b? ka ik kommer videre

8rh+8r+2pi*r^2

jeg fandt ud af det alliegvel;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2018 af ringstedLC

For din egen- og andres skyld; bliv i den oprindelige tråd: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1853040

b)

\begin{align*} h &= \frac{5-\frac{2\pi}{3}\cdot r^3}{4r^2} \\ O(r) &=4\cdot Side+Bund+Laag-Kuglesnit+0.5\cdot Kugleoverflade \\ &=4\cdot 2r\cdot \frac{5-\frac{4\pi}{3\cdot 2}\cdot r^3}{4r^2}+2r\cdot 2r+2r\cdot 2r-\pi r^2+\frac{4\pi^2}{2} \\ &=\frac{40r-\frac{32\pi r}{6}\cdot r^3}{4r^2}+8r^2+\pi r^2 \\ &=\frac{40r}{4r^2}-\frac{\frac{32\pi}{6}\cdot r^4}{4r^2}+8r^2+\pi r^2 \\ &=\frac{10}{r}+8r^2-\frac{8\pi r^2}{6}+\pi r^2 \\ &=\frac{10}{r}+\left ( 8-\frac{4\pi}{3}+\pi \right )\cdot r^2 \\ O(r) &=\frac{10}{r}+\left ( 8-\frac{\pi}{3} \right )\cdot r^2 \\ \end{align*}

c) 

\begin{align*} O'(r) &=0=-\frac{10}{r^2}+\left ( 8-\frac{\pi}{3} \right )\cdot 2r\;,\;0<r<50 \\ \end{align*}


Skriv et svar til: ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.