Fysik

parallelforbindelse

06. oktober 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

I opgave d) hvor jeg skal bestemme I. Skal jeg så bruge Ohms lov eller Joules lov. Jeg har regnet resistansen til at være 300 ohm. Fordi jeg har beregnet effekten til at være 1,44 W. Skal man så gange effekten med 2 fordi der er nu 2 komponeneter. Elller skal jeg bare bruge Ohms lov fordi U1=U2? Ændres P eller U i en parralelforbindelse?

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Beregne strømstyrken 2.png

Svar #1
06. oktober 2018 af Stjerneskud2016

Opgaven

Vedhæftet fil:Beregne strømstyrken.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2018 af mathon

d)
         erstatningsmodstanden er 
                                                       R_{erstat}=2R=2\cdot (100\; \Omega )=200\; \Omega


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. oktober 2018 af peter lind

Modstanden er 200 Ohm ikke 300 hm

I opgave d) skal du finde strømstyrken ikke effekten. Hvis du skal finde effekten er den U*I


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. oktober 2018 af mathon

d)
                 I=\frac{U}{R}=\frac{12.0\; \Omega \cdot A}{200\; \Omega }=0.06\; A=60\; mA


Svar #6
06. oktober 2018 af Stjerneskud2016

Tak!

Jeg har et spørgsmål i konklusionen som jeg ikke helt forstår.

I spørgsmål n)

Strømstyrken var 0,06 A i en serieforbindelse og 0,24 A i parallelforbindelse. hvorfor bliver strømstyrken højere?

peter lind mathon

Vedhæftet fil:konklusion 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2018 af mathon

...fordi resistansen kun er \tfrac{1}{4} for fastholdt spænding.


Skriv et svar til: parallelforbindelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.