Matematik

Er disse to resultater det samme?

06. oktober 2018 af Peter74 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Som overskriften lyder: Er disse to resultater det samme? Iflg facit skal resultatet være lig den første, men jeg får det andet resultat. Er det forkert? Og hvori ligger en eventuel forskel?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2018 af swpply (Slettet)

Ja, de to resultater er identiske.

                    \begin{align*} \frac{\pi(8a^\frac{3}{2} + 3a^2 + 6a)}{6} &= \pi\bigg(\frac{8}{6}a^\frac{3}{2} + \frac{3}{6}a^2 + \frac{6}{6}a\bigg) \\ &= \pi\bigg(\frac{4}{3}a^\frac{3}{2} + \frac{1}{2}a^2 + a\bigg) \\ &= \pi\bigg(\frac{4}{3}aa^\frac{1}{2} + \frac{1}{2}a^2 + a\bigg) \\ &= \pi\bigg(\frac{4}{3}a\sqrt{a} + \frac{1}{2}a^2 + a\bigg) \end{align*}


Skriv et svar til: Er disse to resultater det samme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.