Matematik

Bestemt integral - bestem tallet k

06. oktober 2018 af Jens1901 - Niveau: B-niveau

Hvordan griber man c'eren an? Er der nogen, der kan hjælpe med den - evt trin for trin? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2018 af peter lind

Løs ligningen  ∫1kf(x)dx = ∫k4f(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2018 af ringstedLC

a)

\begin{align*} y &=17=g(x) \\g(x) &=f(x)\Rightarrow x=1\vee x=4 \\M &= \int_{1}^{4}g(x)\;dx-\int_{1}^{4}f(x)\;dx \\ M &= \left [ 17x \right ]\begin{smallmatrix}4\\1\end{smallmatrix}\displaystyle- \left [ \frac{1}{3}x^3-\frac{16}{x} \right ]\begin{matrix}4\\1\end{matrix}\displaystyle = 17\cdot 4-17\cdot 1-\left(\left(\frac{1}{3}(4)^3-\frac{16}{4}\right)-\left(\frac{1}{3}(1)^3-\frac{16}{1}\right)\right) \\ M &= 51-33=18 \end{align*}b)

\begin{align*} M_{360^{\circ}} &=\pi\cdot \left(\int_{1}^{4}\left(g(x)\right )^2\;dx-\int_{1}^{4}\left(f(x)\right)^2\;dx\right) \\ M_{360^{\circ}} &=\pi\cdot \left(867-384.6\right)=1515.5 \end{align*}

c)

\begin{align*} \int_{1}^{k}g(x)-f(x)\;dx &=\frac{M}{2} \\ k &= 2.26\;,\;l\o st\;med\;CAS \end{align*}


Skriv et svar til: Bestemt integral - bestem tallet k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.