Matematik

Hej alle, stød ind i den her opgave som jeg ikke kan finde ud af...

07. oktober 2018 af Heliiin1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

OPGAVE 2 ID

Vi betragter funktionen fra bogen: 

hvor T er svingningstiden og L pendullængden.

1.      Bestem T, når L = 4 og når L = 12,1.

2.      Bestem derefter L, når T = 4,012, og når T = 2,42.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2018 af mathon

\small \textbf{\textsl{Formentlig:}}
                              \small \small T(l)=2\pi \cdot \sqrt{\frac{l}{g}}

                              \small l(T)=\left (\frac{T}{2\pi} \right )^2 \cdot g


Svar #2
07. oktober 2018 af Heliiin1 (Slettet)

Okay den forstår jeg overhovedet ikke ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2018 af mathon

                        \begin{array}{lrclr} 1.\quad T(4)&=&2\pi \cdot \sqrt{\frac{4}{9.82}}&=&4.01\\ \; \; \; \; \, \, \, T(12.1)&=&2\pi \cdot \sqrt{\frac{12.1}{9.82}}&=&6.97 \end{array}

                        \begin{array}{lrclr} 2.\quad L(4.012)&=&\left (\frac{4.012}{2\pi } \right )^2\cdot 9.82&=&4.00\\ \; \; \; \; \, \, \, L(2.42)&=&\left (\frac{2.42}{2\pi } \right )^2\cdot 9.82&=&1.46 \end{array}


Svar #4
07. oktober 2018 af Heliiin1 (Slettet)

Hvor får du 9,82 fra? Og i opg 1. =2 pi? 3,16 eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2018 af mathon

Du har funktionen i din bog, så du kan be- eller afkræfte min antagelse.

...
         g er tyngdeaccelerationen 9.82\; \tfrac{m}{s^2}

...      sammenhængen mellem T og L udledes i fysik.


Skriv et svar til: Hej alle, stød ind i den her opgave som jeg ikke kan finde ud af...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.