Matematik

cirklens ligning

09. oktober 2018 af cc2000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal lave en matematik aflevering, hvor jeg skal løse denne opgave. 

Kunne dog godt tænke mig noget hjælp til opgaven, da jeg ikke ved hvordan jeg skal løse den.

Opgaven:

Linjen m har ligningen:
y= 2 * x + b 
Hvor b er et reelt tal.


1.  Bestem de værdier af b, hvor m tangerer cirklen med ligningen:
x^(2)+y^(2)=4  


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2018 af mathon

\small \textup{I r\o ringspunkterne er afstanden fra (0,0) = }\mp 2

                           \small \small \frac{2\cdot 0-0+b}{\sqrt{2^2+1}}=\mp 2

                           \small b=\mp 2\sqrt{5}            


Skriv et svar til: cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.