Matematik

Bestem en forskrift for f(x)

10. oktober 2018 af ichiru (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model betegner O(x) (målt i kr) en virksomheds samlede omkostninger ved en produktion på x enheder af et bestemt produkt. Den pris pr. enhed, som  virksomheden kan sælge samtlige x enheder for, betegnes a(x) (målt i kr). I modellen antages det, at: O(x)=0.0024x^(2)+10^(6)og a(x)=-0.008+1300
I modellen kan virksomhedens fortjeneste   ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved:f(x)=xa(x)-O(x).

a) Bestem en forskrift for f(x), og benyt forskriften til at bestemme det antal enheder, som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst mulig.

indtil videre har jeg fået opskrevet?
f(x):=x*(−0.008*x+1300)-(0.0024*x^(2)+10^(6)) ? Udført

men forstår ikke hvordan jeg skal reducere og finde antal enheder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2018 af mathon

             \small f(x)=-0.0104x^2+1300x-10^6
ekstrema kræver

             \small f{\, }'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2018 af peter lind

Gang x ind i den første parentes og ophæv den anden parentes( eller gang ind med -1)

Kurven for f(x) fremstiller en parabel. Fortjenesten er størst mulig  for x i toppunktet. av evt. en graf for funktionen


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.