Matematik

Ligger punktet på grafen

10. oktober 2018 af ZooYork - Niveau: B-niveau

Jeg har den lineære funktion f(x)=\frac{6}{7}*x+\frac{1}{7} ligger punket C (14,12) på grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2018 af PeterValberg

Indsæt det kendte punkts koordinater i forskriften og se om det passer :-)

f(x)=\tfrac67\cdot x+\tfrac17

12\stackrel{?}{=}\tfrac67\cdot 14+\tfrac17

12\stackrel{?}{=}\tfrac{6\cdot 14}{7}+\tfrac17

12\stackrel{?}{=}\tfrac{84}{7}+\tfrac17

12\neq\tfrac{85}{7}

punktet ligger ikke på linjen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ligger punktet på grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.