Matematik

HJÆÆÆÆLP

13. oktober 2018 af janiw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der please kan hjælpe mig med opgave 3, pleaaase


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. oktober 2018 af mathon

                         \small \small \begin{array}{rclrcl} 1.\quad f(x)&=&5x^2+2x&f{\, }'(x)&=&10x+2\\\\ 2.\quad f(x)&=&\frac{1}{x}+x&f{\, }'(x)&=&-\frac{1}{x^2}+1\\\\ 3.\quad f(x)&=&\sqrt{x}-x^3&f{\, }'(x)&=&\frac{1}{2\sqrt{x}}-3x^2\\\\ 4.\quad f(x)&=&1000x^3+1000&f{\, }'(x)&=&3000x^2\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2018 af mathon

\small \textbf{\textsl{'v\ae rkt\o j':}}       
                         \begin{array}{|c|c|} \hline \textup{f(x)}&\mathrm{f{\, }'(x)}\\ \hline k\cdot x^n&k\cdot n\cdot x^{n-1}\\ \hline \frac{1}{x}&\frac{-1}{x^2}\\ \hline \sqrt{x}&\frac{1}{2\sqrt{x}}\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2018 af mathon

\small \textbf{\textsl{detaljer:}}
                      \left ( \frac{1}{x} \right ){}'=\left ( x^{-1} \right ){}'=-1\cdot x^{-1-1}=(-1)\cdot x^{-2}=(-1)\cdot \frac{1}{x^2}=\frac{-1}{x^2}

...
                      \left ( \sqrt{x} \right ){}'=\left ( x^{\frac{1}{2}} \right ){}'=\frac{1}{2}\cdot x^{\frac{1}{2}-1}=\frac{1}{2}\cdot x^{\frac{1}{2}-\frac{2}{2}}=\frac{1}{2}\cdot x^{\frac{-1}{2}}=\frac{1}{2}\cdot \frac{1}{x^{\frac{1}{2}}}=\frac{1}{2}\cdot \frac{1}{\sqrt{x}}=\frac{1}{2\sqrt{x}}


Svar #5
14. oktober 2018 af janiw (Slettet)

Hej tusind tak for svaret, men jeg ved ikke hvilke kombinationer du har brugt og hvordan er du kommet frem til det??


Svar #6
14. oktober 2018 af janiw (Slettet)

nåårh ok tusind tak??


Svar #7
14. oktober 2018 af janiw (Slettet)

Hej, det undre hvorfor der er 2 forskellige svar??


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. oktober 2018 af mathon

basisviden:

   
                         \begin{array}{|c|c|} \hline \textup{f(x)}&\mathrm{f{\, }'(x)}\\ \hline k\cdot x^n&k\cdot n\cdot x^{n-1}\\ \hline \frac{1}{x}&\frac{-1}{x^2}\\ \hline \sqrt{x}&\frac{1}{2\sqrt{x}}\\ \hline \end{array}


Svar #9
14. oktober 2018 af janiw (Slettet)

Hvad mener du med basisviden, jeg sprøg om hvorfor du har givet mig 2 forskellige svar??


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. oktober 2018 af mathon

......der er kun ét svar men med detaljeuddybning.


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.