Matematik

Hjælp til øvesæt - problemregning

17. oktober 2018 af WonderWoman (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Jeg har fået en opgave fra min lærer at lave problemregningssættet fra december 2017 for at øve mig i at løse opgaver og forklare, hvordan jeg løser dem. Jeg har faktisk kommet ret godt i gang, men jeg kan ikke finde ud af 3.4 og 4.3

Jeg har uploadet sættet på mit indlæg. Er der ikke nogen, der kan forklare mig, hvad jeg skal gøre?

Tak.


Svar #1
17. oktober 2018 af WonderWoman (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2018 af mariesommer

For opgave 3.4 skal du dele papiret om i to ligebenet trekanter. Således at hypotenusen af de to trekanter nu er lig med diagonalen, som du får givet. 

Nu kan du bruge pythagores sætning som siger:

a^2+b^2=c^2

Og omskrive den til det her, da vi ved at det er ligebenet trekanter vi har med at gøre:

2*a^2=c^2

Hvis du bruger wordmat er den ret lige til herefter.


Svar #3
17. oktober 2018 af WonderWoman (Slettet)

#2

For opgave 4.3 skal du dele papiret om i to ligebenet trekanter. Således at hypotenusen af de to trekanter nu er lig med diagonalen, som du får givet. 

Nu kan du bruge pythagores sætning som siger:

a^2+b^2=c^2

Og omskrive den til det her, da vi ved at det er ligebenet trekanter vi har med at gøre:

2*a^2=c^2

Hvis du bruger wordmat er den ret lige til herefter.

Marie, jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. 

Er det 2*10^2=10^2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2018 af mariesommer

Opgave 4.3

Her skal du tage sandsynligheden i at så en IKKE at slå en sekser (altså 5/6, fordi der er 5 sider på terningen der ikke viser 6, og der er i alt 6 sider på en terning).

Denne sandsynlighed ganger du med 10, da det er 10 gange man skal slå med terningen.

Regn derefter brøken eller decimaltallet om til procent, og dermed har du det resultat om Sofie har ret eller ej.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2018 af mariesommer

#3
#2

For opgave 4.3 skal du dele papiret om i to ligebenet trekanter. Således at hypotenusen af de to trekanter nu er lig med diagonalen, som du får givet. 

Nu kan du bruge pythagores sætning som siger:

a^2+b^2=c^2

Og omskrive den til det her, da vi ved at det er ligebenet trekanter vi har med at gøre:

2*a^2=c^2

Hvis du bruger wordmat er den ret lige til herefter.

Marie, jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. 

Er det 2*102=102?

Det er helt ok :)

Og nej. Det er:

2*a^2=26^2

Du kan også sige at "a" er "s", da det vil stå for siderne i trekanterne.

Men denne ligning skal du nu løse, og hvis du har wordmat er det bare at trykke alt+L 


Svar #6
17. oktober 2018 af WonderWoman (Slettet)

men hvad er siderne på trekanten? skal der bare stå a^2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2018 af mariesommer

#6

men hvad er siderne på trekanten? skal der bare stå a^2?

Ja der skal bare stå a^2, for det er a^2 du skal finde frem til.

Det er en ligning du skal løse, hvor a er din ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. oktober 2018 af mariesommer

Jeg har vedlagt mine udregninger :)

Vedhæftet fil:Screenshot_2.png

Svar #9
17. oktober 2018 af WonderWoman (Slettet)

jeg har fået det til noget helt andet.

Jeg har vedlagt et billede af det, som min wordmat får det til.


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. oktober 2018 af mariesommer

Mærkeligt. Men ellers kan du bruge denne hjemmeside som hjælp: https://studie.one/mat/fo09/1618/mat-fp09-2017-12/index.html


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. oktober 2018 af ringstedLC

#9: Dit facit er omtrent det samme:

\begin{align*} a &= 0.18385\;m = 18.385\;cm \end{align*}


Svar #12
18. oktober 2018 af WonderWoman (Slettet)

#11

#9: Dit facit er omtrent det samme:

\begin{align*} a &= 0.18385\;m = 18.385\;cm \end{align*}

Men betyder det så, at siderne på papiret er 18,385 cm?


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. oktober 2018 af ringstedLC

Nej. Siden på kvadratet er 18.385 cm. Så arealet er?


Svar #14
18. oktober 2018 af WonderWoman (Slettet)

#13

Nej. Siden på kvadratet er 18.385 cm. Så arealet er?

ups, sorry. Så må arealet være 18,385 gange 18,385, hvilket er lig med 338,01 kvadratcentimeter gavepapir.


Skriv et svar til: Hjælp til øvesæt - problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.