Matematik

Nspire driller mig

20. oktober 2018 af 17f02 - Niveau: B-niveau

Nogen der ved, hvad det betyder, når Nspire siger "Fejl: Resourcer opbrugt"
 

Jeg har vedhæftet et billede af den opgave jeg er i gang med.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2018 af AMelev

Jeg har aldrig set den før, men jeg tror, at genstart vil være et godt bud.


Svar #2
20. oktober 2018 af 17f02

Har prøvet at genstarte, men det kommer stadigvæk frem 


Svar #3
20. oktober 2018 af 17f02

Kan det være jeg har skrevet noget forkert i mine mellemregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2018 af ringstedLC

Det kan være fordi, at du ikke har skrevet "e" for eulers, men blot "e". Det er en standardfejl i nSpire.


Svar #5
20. oktober 2018 af 17f02

Hmm gik ind under "katelog" i Nspire og fandt e tidligere. Har også lige nu prøvet at slette e´et og sætte eulers ind, men det virker stadig ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Sker det også hvis du udelader definitionen
   g(x) := fm(2)*(x-2) + f(2)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2018 af ringstedLC

Du roder i dine definitioner.

Funktionen hedder f(x), men du definerer f(x) som tangentfunktionen. Og det gør du ved vha. fm(x0) som først defineres senere.

.Jeg tror, at du må starte forfra i en ny opgave.


Svar #8
20. oktober 2018 af 17f02

Hvordan skal jeg skrive det op? For hvis jeg definerer noget i Nspire, så er det ligegyldigt hvornår jeg skriver det og fejlen vil stadig komme frem?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2018 af ringstedLC

Ny opgave:

Definer f(x):=-ln(x)+ex

Definer f'(x):=d/dx(f(x))

Definer Tangent(2,f(2)):=f'(2)(x - 2) + f(2)

Alternativ: "tangentLine(f(x), x, 2)"

i flg.: https://education.ti.com/sites/DANMARK/downloads/pdf/TI_nSpire_SW_v2_1.pdf side 86.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

tangentLine(f(x), x, 2)  giver en funktionsforskrift for tangenten.

Dvs. hvis f er defineret kan du få fat i tangentligningen ved at skrive
    y = tangentLine(f(x), x, 2)


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. oktober 2018 af AMelev

Problemet er, som det er påpeget, at du ligestiller funktionen f(x) og tangenten y.
Du definerer f(x) ud fra fm(x) og derefter fm(x) ud fra f(x) - og så kører det i ring.

Definer f(x):= -ln(x) + ex
Definer fm(x):= d/dx f(x)
Definer x0:=2
Definer tangenten ved ligningen y:=fm(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #12
20. oktober 2018 af 17f02

Tusind tak for hjælpen alle sammen! Har fået styr på det nu:)


Skriv et svar til: Nspire driller mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.