Matematik

statistik

23. oktober 2018 af piamendy - Niveau: C-niveau

Hejsa sidder med denne opgave og ved ikke hvordan jeg skal begynde på spørgsmål 1?

Jeg ved godt at jeg skal lave en tabel i exel men det er også det.  Hvordan skal spørgsmål 1 sættes op.

Har vedhæftet et skærmbillede til opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2018 af swpply (Slettet)

Se vedhæftet fil

Vedhæftet fil:swpply.xlsx

Svar #2
24. oktober 2018 af piamendy

Tak for hjælpen.

er gået i stå ved spørgsmål 3.

Spørgsmålet lyder sådan her.

Beregn middeltal (gennemsnit),varians og spredning.

er nået her til.

Middeltallet finder vi ved at dividere summen af vores værdier med vores antal personer. Så derfor får vi: alle værdier = 176 pil 176/50=3,52

middeltal = 3,52

Hvordan finder jeg varians og spredning ? 

skrevb pil fordi jeg ikke ved hvordan jeg laver pil herinde

pia


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2018 af swpply (Slettet)

#2
Middeltallet finder vi ved at dividere summen af vores værdier med vores antal personer. Så derfor får vi: alle værdier = 176 pil 176/50=3,52

Ja, det er korrekt ;-)

#2
Hvordan finder jeg varians og spredning ? 

Du kan bestemme spredningen på tilsvarende vis hvorpå du bestemte middeltallet. Variansen bestemmes ved at dividere summen af kvadraterne af vores værdier med antal personer. Spredningen findes ved kvadratroden af variansen.

En anden metode for bestemelsen heraf kan du finde i vedlagte excel dokument.

Vedhæftet fil:swpply.xlsx

Svar #4
24. oktober 2018 af piamendy

hey tusind tak får stress af det her skal snart til eksamen men tak igen 


Svar #5
30. oktober 2018 af piamendy

hejsa igen

jeg har svært ved at finde ud af hvordan du kom frem til 8,97  e andre har jeg regnet ud men kan ikke denne her så nu sidder jeg fast

pia


Svar #6
30. oktober 2018 af piamendy

det er kvadraterne jeg ikke kan finde ud af?


Svar #7
31. oktober 2018 af piamendy

ingen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2018 af swpply (Slettet)

#6

det er kvadraterne jeg ikke kan finde ud af?

Hvad mener du med at du ikke kan finde kvadraterne?


Svar #9
31. oktober 2018 af piamendy

mit spørgsmål til opgaven er variansen bestemmes ved at dividere summen af kvadraterne af vores værdier med antal personer. som der står længere jeg kan ikke finde ud af det.  


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2018 af swpply (Slettet)

Hvad der det du ikke kand finde ud af?

Er det hvad kvadraterne af vores værider er for en størrelse?


Svar #11
31. oktober 2018 af piamendy

ja det er det kan ikke finde ud af hvordan jeg skal skrive den er ikke god til det her desværre


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2018 af swpply (Slettet)

\frac{(2-3.52)^2 + (3-3.52)^2 + (6-3.52)^2 + (8-3.52)^2 + (4-3.52)^2 + \ldots + (1-3.52)^2}{50}

Se evt. afsnitet varians og spredning her (link).


Svar #13
31. oktober 2018 af piamendy

hold da op den havde jeg aldrig regnet ud virkelig tusind tak for hjælpen


Svar #14
05. november 2018 af piamendy

God aften.

Angående spørgsmål 4. der står der aflæs kvarttilsættet på diagrammet hvordan gør jeg det ?

Og jeg er ikke sikker på at det jeg har lavet er rigtig se vedhæftet fil. syntes det ser forkert ud

Vedhæftet fil:spørgsmål 4.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #15
05. november 2018 af swpply (Slettet)

Prøv at læs følgende pædagogiske afsnittet om kvartilsæt (link) ;o)


Svar #16
06. november 2018 af piamendy

God morgen

Jeg har været inde og læse dette pædagogiske afsnit om kvarttilsæt og jeg fatter det ikke desværre har kikket på det igår igen og igen.


Skriv et svar til: statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.