Matematik

km

23. oktober 2018 af cilleokber13 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej kan i hjælpe der står i bogen

"Najas cykel har hjul som er eer 60cm i diameter

A.) Hvor mange gange vil hjuletkøre en omgang rundt inden Naja har kørt  1km?


Svar #1
23. oktober 2018 af cilleokber13 (Slettet)

Det haster virkelig!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

530


Svar #3
23. oktober 2018 af cilleokber13 (Slettet)

hvordan

kan du sende formlen


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2018 af Eksperimentalfysikeren

Du finder hjulets omkreds ved O = π * diameteren.

Derefter dividerer du omkredsen op i vejlængden. Husk at omregne til samme enhed.


Svar #5
23. oktober 2018 af cilleokber13 (Slettet)

så formlen ville være 60 * 3 ÷ 1000


Svar #6
23. oktober 2018 af cilleokber13 (Slettet)

det haster virkeligt den er til  kl:20:45


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2018 af Eksperimentalfysikeren

Nej, det vil give et tal mindre end 1, og du ved da, at hjulet drejer mere end 1 gang rundt på turen.

Du skal regne om til samme enhed: 1km = 1000m og 60cm = 0,6m.

Omkredsen O = π*0,6m = 1,88m (tag enheden med hele tiden!)

Antallet af omdrejninger får du så af 1000m/1,88m = 531.


Skriv et svar til: km

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.