Matematik

Andengradsligning

26. oktober 2018 af Daisy1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg har lidt problemer med, at løse den her andengradsligning 15 = 2x2 - 3x - 5 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2018 af MatHFlærer

15=2x^2-3x-5\Leftrightarrow 15-15=2x^2-3x-5-15\Leftrightarrow 0=2x^2-3x-20

Så kan du løse den :) du skulle gerne få

x=\frac{-5}{2}\vee x=4


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2018 af mathon

\small \begin{array}{lrclrclrcl} \textup{2.gradsligning:}&2x^2- 3x-20&=&0&\left \langle a,b,c \right \rangle&=&\left \langle 2,-3,-20 \right \rangle\\ &d&=&(-3)^2-4\cdot 2\cdot (-20)=13^2&\sqrt{d}&=&13\\\\ \textup{l\o sninger:}&x&=&\frac{-b\mp \sqrt{d}}{2\cdot a}\\\\ &x&=&\frac{-(-3)\mp 13}{2\cdot 2}\\\\&x&=&\frac{3\mp 13}{4}=\left\{\begin{matrix} -2.5\\ 4 \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.