Matematik

Differentialregning

26. oktober 2018 af tommy1337 - Niveau: B-niveau

Hej SP, jeg mangler lidt hjælp til opgave b) i denne opgave.

Jeg har herinde fundet en opgave der lignede denne, og jeg har derved forsøgt at løse b), men ved ikke om det er rigtigt, eller hvordan jeg finder frem til facit.

En venlig sjæl der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: Differentialregning.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2018 af StoreNord

Du bør lige få t1 på plads først.
Skærmbillede fra 2018-10-26 19-59-04.png


Svar #2
26. oktober 2018 af tommy1337

Hvor har jeg regnet forkert henne?


Svar #3
26. oktober 2018 af tommy1337

Omg, jeg er så dum. Kan godt se fejlen nu, x skulle være 1 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2018 af StoreNord

Besynderligt. Min egen beregning gir dig ret.

Nej. Vent.  Vi har begge brugt x=2.  Det er jo punktet (1,8).

Godt jeg havde Geogebra!


Svar #5
26. oktober 2018 af tommy1337

Men mangler stadig hjælp til b) :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2018 af StoreNord

Både i P og i Q har tangenten hældningen 2.
Ligningen  f'(x) = 2  har altså 2 løsninger; og du kender den ene, x=1.
Hvis du kender "polynomiers division" kan du beregne  (4x³-12x+12):(x-1)
og få en 2. gradsligning at løse.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2018 af Jesperthomsen1982 (Slettet)

Det ikke b-niveau at kunne divisionsalgoritmen - solve i Maple etc. ;)


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. oktober 2018 af StoreNord

Jamen, så gør du det.

Jeg har hverken Maple eller T'spire. Jeg nøjes med Geogebra og min børnelærdom.

Men Polynomiers division er slet ikke svært. Prøv at google det.
http://matlet.dk/polynomiumsdivision/


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2018 af MatHFlærer

Enig med #8, jeg lærer selv mine elever polynomiers division, de fanger den hurtigt. Kan du "trappen" fra folkeskolen, så er den her nem.


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2018 af StoreNord

Rettelse til #6:
"Både i P og i Q har tangenten hældningen 2.
  Ligningen  f'(x) = 2  har altså 2 løsninger; og du kender den ene, x=1.
  Hvis du kender "polynomiers division" kan du beregne  (4x³-12x+8):(x-1)
  og få en 2. gradsligning at løse".


Svar #11
26. oktober 2018 af tommy1337

Tak for hjælpen allesammen, men jeg er virkelig blank og forstår stadig hat. Må se om jeg kan få hjælp af min lærer en gang i næste uge...  Ellers ønskes i alle en rigtig god weekend.


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. oktober 2018 af StoreNord

Det var længe at vente. Men så god nat.


Svar #13
26. oktober 2018 af tommy1337

@mathon, hjælp mig :(


Brugbart svar (1)

Svar #14
26. oktober 2018 af MatHFlærer

Du har Maple, udnyt det så meget du kan. Men polynomiers division er en god træning.

Synes StoreNord har forklaret dig det ret godt, derudover kan du se ovenstående metode, og løse opgaven. 


Svar #15
26. oktober 2018 af tommy1337

Mange tusind mange tak for hjælpen @Gymnasieteacher! Du god til at skære det ud i pap, så virkelig mange tak for hjælpen, nu kan jeg endelig holde weekend!!:-)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.