Matematik

Befolkningstallet....

30. oktober 2018 af Migu88 - Niveau: B-niveau

I en model beskrives befolkningstallet i Indien i perioden 1950-2020 ved funktionen fx=\frac{1834}{1+5,733*e^{0,041*x}}

hvor f(x) er befolkningstallet (målt i mio.) og x er antal år efter 1950.

a) Bestem befolkningstallet (i mio.) i år 2010 ifølge modellen.
b) Tegn grafen for f(x). 
c) Bestem f '(60) og gør rede for hvad dette tal fortæller om udviklingen i befolkningstallet ifølge modellen.
d) Bestem en ligning for tangenten i x=60.

Nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2018 af SuneChr

a)   Året 1950 modsvarer x = 0
      Find x for året 2010 og indsæt det i forskriften.
c)   Find året for x = 60
      f '(60) er befolkningstilvæksten pr. år regnet fra året, der modsvarer x = 60
d)   Benyt den almindelige tangentligning som kan findes i en formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2018 af SuneChr

Der er sikkert glemt et minus i eksponenten for e i forskriften.
Som forskriften ser ud i # 0, er befolkningstallet faldende, og det er ikke rigtigt.


Svar #3
30. oktober 2018 af Migu88

Ja der skulle stå e-0.....


Svar #4
30. oktober 2018 af Migu88

fx:=\frac{1834}{1+5.733\cdot e^{-0.041\cdot x}}


Skriv et svar til: Befolkningstallet....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.