Fysik

Vands specifikke varmekapacitet

30. oktober 2018 af soer381k - Niveau: B-niveau

hej 

jeg står med en opgave om at forklare en opgave omkring Vands specifikke varmekapacitet gennem et forsøg.

. jeg har indsamlet følgende data: 

t=180 s

start T= 22,2 Celsius       slut T= 71,4 celsius      deltaT=49,2 celsius 

watt =1782 

m=1,425 kg 

jeg har formlerne: 

??=??⋅??⋅Δ??1

Δ??=??+??    (A=0)

effekt = P=E/t 

fik c til 6519,51 J(kg c)

ved ikke om resultatet jeg fik er rigtigt og ved ikke hvad nyttevirkningen er 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej

Nyttevirkning er det du får ud af processen, altså det nyttegjorte. Det kan defineres som forholdet mellem den tilførte energi og den energi systemet i alt har fået tilført


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

og dit resultat er forkert. 

vans specifikke varmekapacitet er givet ved 4186 J/kg*grad


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

du skal bruge den mest essentielle formel for opvarmning af et stof.:....nemlig.: E=m*c_stof*ændring af temperaturen under opvarmningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2018 af mathon

                            \small \begin{array}{rclcl} \textbf{energimodtagelse}&=&\textbf{energiafgivelse}\\\\ m\cdot c\cdot \Delta T&=&P\cdot t \\\\ c&=&\frac{P\cdot t}{m\cdot \Delta T}\\\\ c&=&\frac{1.782\; \tfrac{kJ}{s}\cdot (180\; s)}{(1.425\; kg)\cdot\left ( 49.2\; K \right )}&=&4.58\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \end{array}

                     


Skriv et svar til: Vands specifikke varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.