Matematik

Meget svær opgave

31. oktober 2018 af sadm1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Døjer pt. med den sidste opgave i afleveringen så søger en der kan hjælpe mig med den :)


https://gyazo.com/dc4cd5e53dda5474345ab47b1b0b395a


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2018 af PeterValberg

En parabel med forskriften:

y=ax^2+bx+c

har toppunkt i:

(x_T,y_T)=\left(\frac{-b}{2a}\,,\,\frac{-d}{4a} \right )

hvor:   d = b2 - 4ac

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2018 af mathon

a)
          brug toppunktsformlen

b)
          Du skal bruge f'(6) i tangentligningen.

          \small f{\, }'(x)=-2x+4

          \small f{\, }'(6)=-2\cdot 6+4=-8


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2018 af PeterValberg

En ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(x_0,y_0) kan bestemmes som:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

se eventuelt dette < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2018 af mathon

      \small x_o=6\qquad \textup{f(6) er kendt.}


Skriv et svar til: Meget svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.