Matematik

Hvordan regner man gennemsnit?

05. november 2018 af avyi (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan regner man gennemsnit? Feks 

I anden runde fik Laura et gennemsnit på 7 point.
De fire første pile gav 8, 9, 6 og 4 point.

•   Hvor mange point gav den sidste pil? ...   point.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2018 af mathon

aritmetisk gennemsnit = talsum divideret med antallet af addender.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2018 af mathon

           \small \frac{8+9+6+4+x}{5}=7

           \small 27+x=35

           \small x=35-27

           \small x=8


Skriv et svar til: Hvordan regner man gennemsnit?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.