Matematik

vektor

06. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejjj, der er nogle opgaver som jeg mangler at få svar på altså dem som jeg ikke kunne lave:( så derfor håber at I kan hjælpe mig med denne opgave, da jeg ikke er god til vektor regning. Tjek billledet:

tak påforhånd:))

Vedhæftet fil: Billedee.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2018 af mathon

\small \begin{array}{lrcl} \textup{ortogonalitet kr\ae ver:}&\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}&=&0\\\\ &\begin{pmatrix} 3\\4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 2\\t \end{pmatrix}&=&0 \end{array}


Svar #3
06. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Hvordan kan det give nul?

altså 3 * 2= 6 

og 4 * t =?? 

er lidt forvirret:)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. november 2018 af OliverHviid

Du har 3*2+4*t=0. Løs mht. t.


Svar #5
06. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

giver det så 4 * t + 6???


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. november 2018 af OliverHviid

?? Nej. Du skal jo løse mht. t. 3*2+4*t=0     6+4t=0   Isolér så t ved at trække 6 fra og dividere med 4.


Svar #7
06. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

er t=0?


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. november 2018 af ringstedLC

#7: Prøv at sætte 0 ind i din ligning. Er den sand, så er t = 0


Svar #9
06. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

okay


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. november 2018 af mathon

                 \small 6+4t=0

                 \small \tfrac{6}{4}+t=0

                 \small \tfrac{3}{2}+t=0

                 \small t=-\tfrac{3}{2}


Svar #11
06. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

3*2+4*0=6 

så er det vel forkert:(( 


Svar #12
06. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

 tak for hjælpen guys:)))


Brugbart svar (1)

Svar #13
06. november 2018 af ringstedLC

#11: Ja, for 6 ≠ 0

Væn dig til at kontrollere din løsning af en ligning som følger:

\begin{align*} 3\cdot 2+4t &= 0 \\ ?: t &= 0 \\ 3\cdot 2+4\cdot \left ( 0 \right ) &= 0 \\ 6 &= 0\Rightarrow t\neq 0 \end{align*}

Gå så tilbage til din udregning. Hvor er fejlen? Korriger og kom frem til en anden løsning. Kontroller igen.

Tip: Fordi venstresiden er summen af et positivt tal og 4 gg t og dét for t = 0 er større end højresiden, må t være mindre end 0.


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.