Matematik

Bestem f´(x)

06. november 2018 af 17f02 - Niveau: B-niveau

Bestem f´(x), når f(x)=(3/x)+x^5
 

Nogle der vil forklare, hvordan man løse denne opgave uden brug af hjælpemidler?

Har prøvet at se nogle videoer omkring det, men forstår det ikke helt 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2018 af peter lind

Brug at (a*xn)' = n*a*xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2018 af AMelev

Du benytter reglen om differentiation af konstant gange furnktion [(k·f)' = k·f '], differentialkvotienten for 1/x [(1/x)' = -1/x2] og reglen om differentiation af xn [(xn)' = n·xn-1]

f(x) = \frac{3}{x}+x^5=3\cdot \frac{1}{x}+x^5\Rightarrow f'(x)=3\cdot \frac{-1}{x^2}+5x^4


Svar #3
06. november 2018 af 17f02

Perfekt, fik den også til dette sa jeg selv regnede det ud!

Tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Bestem f´(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.