Matematik

Sandsynlighed

06. november 2018 af Migu88 - Niveau: B-niveau

Opgave 4 Uden brug af CAS
a) I en skuffe ligger 7 farveblyanter. 4 af dem er røde. Der udvælges på tilfældig måde 2 af farveblyanterne.
Bestem sandsynligheden for at ingen af de udvalgte farveblyanter er røde.
 

 p(A) =((k)/(n))= ((antal gunstige)/(antal mulige))  

Nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg skal bruge formlen ?

Jeg ved at antal gunstige er 7 og antal mulige er 4 (ikke?)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2018 af SuneChr

Der er 3 ikke-røde blyanter. Herudaf skal trækkes 2
Antal gunstige udfald  K3,2
Antal mulige udfald     K7,2
 


Svar #2
06. november 2018 af Migu88

#1

Der er 3 ikke-røde blyanter. Herudaf skal trækkes 2
Antal gunstige udfald  K3,2
Antal mulige udfald     K7,2
 


I mit evalueringsark står der at det skal give  \frac{1}{7}

Men hvordan skal jeg skrive det op?


Brugbart svar (7)

Svar #3
06. november 2018 af SuneChr

P(ikke-rød) =   \frac{\frac{3!}{2!\cdot (3-2)!}}{\frac{7!}{2!\cdot (7-2)!}}=\frac{3!\cdot 2!\cdot (7-2)!}{2!\cdot (3-2)!\cdot 7!}
Forkort nu så meget som muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2021 af UCL (Slettet)

Gammel opslag. Men sidder med samme opgave. 

Er det 1/7 del som skal forkortes mere..


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2021 af UCL (Slettet)

Jeg har forsøgt at lave opgaven. Er det helt forkert forstået det som jeg har lavet? Jeg har vedhæftet en wordfil.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.