Matematik

Brændpunkt hjælp tak :)

08. november 2018 af thea2254 - Niveau: 9. klasse

Hej vi har fået til opgave at finde brændpunktet af

fx = 0.00909*x+0*x+0

kan det være rigtigt at brændpunktet er 0? 

vi ved at vores højde er 28.5 og radius er 56

opg 2. kan man selv bestemme brændpunktet, hvis arealet er bestemt på forhånd?

- er der evt. en der har formlen for at finde brændpunktet, da vi ikke har fået forklaret noget og jeg er helt lost.

tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2018 af AMelev

Jeg må tilstå, at jeg slet ikke er med.
Snakker vi parabler? I så fald skulle der indgå et x2
Højde og radius for hvad?
Har du ikke en opgaveformulering, du kan lægge op?


Svar #2
08. november 2018 af thea2254

Hov ja undskyld, glemte ^2.

Jeg ved dsv ikke hvad de forskellige ting hedder, da vi slet ikke har lært om 2 gradsligninger endnu.

opgaven lyder på:

"I Danmark kan vi på en sommerdag let have en solindstråling på 1000w pr. m2, hvilket er udgangspunktet for hele opgaven. Den reflekterende stråling fra parabolen sættes til 95%, og det antages at solindstrålingen sker vinkelret på parabolen. "

Inde i geogebra satte vi så A= 0.00909   B= 0   C= 0

- opgave 1 lyder så på at man skal finde brændpunktet.

-opgave 2 skal man besvare om man selv kan bestemme brændpunktet, hvis arealet er bestemt på forhånd


Svar #3
08. november 2018 af thea2254

Ingen der kan hjælpe? :( 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2018 af ringstedLC

1. Går du i 9. kl.?

2. Tag et billede af opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2018 af Dagensdk (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2018 af mathon

Parablen
                                      \small y=ax^2
har brændpunkt i
                                      \small F=\left ( 0\, ,\tfrac{1}{4a} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2018 af ringstedLC

Opg. 1: Parabolens brændpunkt er det punkt, hvori indstrålingens bølger samles efter reflektion. Da bølgerne har samme fase i brændpunktet, fordi de "rejser" lige langt, bliver effekten mange gange større end i et punkt på reflektoren.


Skriv et svar til: Brændpunkt hjælp tak :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.