Matematik
massefylde
09. november 2018 af
shain
-
Niveau: 9. klasse
24: En flaske snaps rummer 750 ml.
Heraf er 340 ml alkohol. Resten er stort set vand.
a: Hvor mange gram alkohol er der i flasken?
(Se tabellen på forrige side og husk at 1 ml = 1 cm3
)
b: Hvor meget vejer snapsen i flasken i alt?
c: Hvad er snapsens massefylde?
billed vedhæftet
a) Er det 340 gram? vand 410 gram?
b) Snapsen hvad den vejer i alt skal jeg
bruge massefylde formlen dvs. rumfang × massefylde= vægt?
Snaps massefylde vægt/rumfang = massefylde
er i tvivl om
Heraf er 340 ml alkohol. Resten er stort set vand.
a: Hvor mange gram alkohol er der i flasken?
(Se tabellen på forrige side og husk at 1 ml = 1 cm3
)
b: Hvor meget vejer snapsen i flasken i alt?
c: Hvad er snapsens massefylde?
billed vedhæftet
a) Er det 340 gram? vand 410 gram?
b) Snapsen hvad den vejer i alt skal jeg
bruge massefylde formlen dvs. rumfang × massefylde= vægt?
Snaps massefylde vægt/rumfang = massefylde
er i tvivl om
Vedhæftet fil: Screenshot_20181109-105652.png
Svar #1
09. november 2018 af SuneChr
Alkohol i denne form hedder Ethanol og har massefylde 0,789 g/cm3
340 ml = 340 cm3 har massen 0,789·340 g = ................ g
410 ml vand har massen = 410 g
Vand og alkohol har massen = ................. g
Skriv et svar til: massefylde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
