Matematik

parabel

09. november 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hjælp til denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2018 af SuneChr

Ét skæringspunkt betyder, at linjen er tangent et sted (x0 , f (x0)) på parablen.
Linjen har hældningskoefficienten 1 så    f '(x0) = 1    Løs derfor denne.
Indsæt det fundne x0 i linjens ligning og find herved y (= y0)
Indsæt nu x0 og y0 i forskriften for parablen, hvorefter c kan findes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2018 af SuneChr

Der er også en anden vej at gå, som jeg tror du skal benytte:
Sæt de to ligninger lig med hinanden.
Reducér den nye 2'grads ligning så den står på den velkendte form.
Find dens diskriminant.
Løs den ligning hvor diskriminanten sættes lig 0. (Det ér den, hvor 2'grads ligningen har én løsning)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2018 af mathon

                             


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2018 af mathon

                          \small \small \begin{array}{lrclllrcl} \textup{den \textbf{anden} vej:} \\\textup{sk\ae ring }\mathrm{\acute{e}}\textup{t sted}\\ \textup{kr\ae ver:}&y=x-3&=&-x^2-3x+c\\\\ \textup{og}&x^2+4x-(3+c)&=&0\\ \textup{samt}\\ &4^2-4\cdot 1\cdot (-(3+c))&=&0 \end{array}


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.