Matematik

Handelsberegning

13. november 2018 af mina1o - Niveau: 8. klasse
af en vares pris udgør lønnen 10%, materialerne 22%, øvrige fabrikationsudgifter 38% Og fortjenester til forhandlerne 30 %

Varen koster 400 kr. Hvor meget får hvert led i processen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2018 af AMelev

Det er uklart, om varens pris på 400 er er prisen, som forhandlerne betaler til producenten, eller prisen, som varen sælges til i detailleddet. Under alle omstændigheder

Hvis producentens pris VP = 400
Løn = 10% VP =
Materialer = 22% VP =
Øvrige fabrikationsudgifter = 38% VP
Producentes fortjeneste = ?% VP Beregn, hvormange procent, der er tilbage til fortjenesten.
Forhandlerens fortjeneste 30% VP. 

Hvis salgsprisen hos forhandlerne er S = 400, så er S = 1.30 VP, så VP = 400/1.30
Derefter beregnes som ovenfor.


Skriv et svar til: Handelsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.