Matematik

mat

15. november 2018 af annika78 - Niveau: 9. klasse

jeg har brug for hjælp til det her

gæsterne skal sidde ved borde dermåler 159x75x3 ( målene er i cm)

bordet er lavet af massivt bøgetræ


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2018 af mathon

...og spørgsmålet er?


Svar #2
15. november 2018 af annika78

hvordan jeg regner det ud og hvordan jeg stiller det op i Excel


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2018 af mathon

Indsæt de tre mål med ovderskrift i hver sin celle og sæt teksten rumfang i en ny celle.
Rumfanget i understående celle beregnes som produktet af de tre mål.


Svar #4
15. november 2018 af annika78

men skal jeg gange de tre 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2018 af mathon

Ja - for at beregne rumfanget.


Svar #6
15. november 2018 af annika78

hvad så når jeg har gange dem skal jeg divider dem med 100


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2018 af mathon

Du får rumfanget i cm3.


Svar #8
15. november 2018 af annika78

så har ejg et spørgsmål mere

ved ankomst får alle gæster et glas øl, der skænkes i glas der har form som en 

cylinder. glasset skænkes kun 3/4 op. ( fulde højde er 14 cm og diameter er 10 cm )

hvordan regner jeg det ud i Excel


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2018 af mathon

              \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|} \hline\textup{faktor}&\textup{h\o jde}&\textup{diameter}&\frac{3}{4}\textup{ rumfang}\\ \hline \frac{3\pi }{16}&14&10&\frac{3\pi }{16}\cdot 14\cdot 10^2\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. november 2018 af mathon

detaljer:
                  \small V_{cyl} =h\cdot \pi \cdot r^2=h\cdot \pi \cdot \left ( \frac{d}{2} \right )^2=\frac{\pi }{4}\cdot h\cdot d^2

                   \frac{3}{4}V_{cy\, l} =\frac{3}{4}\cdot \frac{\pi }{4}\cdot h\cdot d^2=\frac{3\pi }{16}\cdot h\cdot d^2  


Skriv et svar til: mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.