Matematik

HJÆLLP!!! - Forbindelsesbygning

16. november 2018 af Silden0136 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave. Ved ikke hvordan jeg skal regne den ud. Jeg tror at det er en 2. og 3. gradspolynomien. Har tegnet graferne f(x) og g(x).


Svar #1
16. november 2018 af Silden0136

Grafen.

Vedhæftet fil:grafen.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2018 af StoreNord

a)   Bygningens højde er skæringspunktets x-værdi.

Men bemærk x>=0
I Geogebra skal du skrive:      f(x) = -0.0266x² + 0.0632x + 3.38, x>=0


Svar #3
16. november 2018 af Silden0136

mener du hvor den skærer i x-aksen?


Svar #4
16. november 2018 af Silden0136

Når jeg forstørrer billedet, får jeg det her.

Vedhæftet fil:graf 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2018 af StoreNord

En af os må have skrevet forkert, men du skal kun bruge højre skæringspunkt (indbyrdes).

PS  Det var mig der manglede et x. Dit er helt rigtigt. Højden er 12.54.


Svar #6
16. november 2018 af Silden0136

Nu har jeg indtegnet den i geogebra.

Vedhæftet fil:billede 3.PNG

Svar #7
16. november 2018 af Silden0136

Jeg får skæringspunktet A=(12,54;-0,01).


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2018 af StoreNord

Der blir kun bedt om højden.

Og så spør de om bredden.


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2018 af AMelev

Du skal ikke tro, men vide, at f og g er hhv. et anden- og et tredjegradspolynomium, men det tror jeg faktisk også, du gør.
I dine grafer har du ikke taget hensyn til betingelsen 0 ≤ x. Hvis du gør det og indretter x-intervallet til at gå fra fx -2 til 15, så tror jeg, du vil kunne se, at det ligner tværsnittet - bare lagt ned.

Kan du så selv bestemme højden og bredden?

c) Der skal  du have fat i formlen for buelængder for grafer - det er noget med integral.
Prøv, om du kan finde den, ellers spørg igen.

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Svar #10
16. november 2018 af Silden0136

Jeg ved ik lige hvordan jeg skal ændre grafen til det du lige sagde.


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. november 2018 af StoreNord

c)  har ikke noget med buelængder at gøre!


Svar #12
16. november 2018 af Silden0136

Sagde du ik at højde var 12,54 i b?


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. november 2018 af StoreNord

#12    Jo, men der er ikke spurgt om det punkt, som du kalder A; kun x-værdien som er højden.

#6     I Geogebra skulle du skrive:       f(x) = -0.0266x² + 0.0632x + 3.38, x>=0


Svar #14
16. november 2018 af Silden0136

Ok.


Svar #15
16. november 2018 af Silden0136

ja, det har jeg, men så fjerner den venstre side.


Svar #16
16. november 2018 af Silden0136

billede 4

Vedhæftet fil:billede 4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #17
16. november 2018 af StoreNord

Jeg må gi #9 ret det med buelængder; men det er først i spørgsmål d.
Selv troede jeg fejlagtigt, at spørgsmålet handlede om den samlede længde af de 19(20) vandrette profilstykker, som adskiller ruderne.


Brugbart svar (0)

Svar #18
16. november 2018 af StoreNord

#16   Du skal gøre det med både f og g.

Alt det til venstre for y-aksen er under jorden.


Svar #19
16. november 2018 af Silden0136

??


Brugbart svar (0)

Svar #20
16. november 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-11-16 21-46-41.png


Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 64 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.