Matematik

Nogen der kan hjælpe?

17. november 2018 af Mikkel2847238 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan lave denne opgave, da jeg slet ikke forstår den.

Svar på, hvornår man kan benytte to-punktsformlen, og hvornår der skal anvendes regression i stedet.

Vis også dit eksempel grafisk. Dvs. tegn to punkter med koordinater i et grafvindue og tegn den rette linie, der går gennem punkterne (benyt den forskrift, du bestemte).


Svar #1
17. november 2018 af Mikkel2847238 (Slettet)

Giv et eksempel på anvendelsen af to-punktsformlen. Find selv to punkter, og beregn a for den rette linie, der går igennem punkterne. Beregn også b.

Svar på, hvornår man kan benytte to-punktsformlen, og hvornår der skal anvendes regression i stedet.

Vis også dit eksempel grafisk. Dvs. tegn to punkter med koordinater i et grafvindue og tegn den rette linie, der går gennem punkterne (benyt den forskrift, du bestemte).


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2018 af oppenede

Topunktsformlen kan bruges, når der er tale om en geometrisk linje eller en præcis lineær sammenhæng (f.eks. mellem frekvensen og hastigheden af svingninger med en fast bølgelængde).

Regression bruges når der gennemsnitligt set er en lineær sammenhæng:

Det bliver meget rodet hvis man prøver at bruge topunktsformlen for ovenstående data.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2018 af ringstedLC

Samme som: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1862311

En ret linje kan konstrueres udfra to givne punkter, (x1y1) og (x2y2):

\begin{align*} y &= ax+b \\ a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\;,\;b=y-ax \\ \end{align*}

Ved flere punkter end to skal anvendes lineær regression.


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.