Matematik

Rente regning - hjælp

18. november 2018 af SofieHoffland - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til det her spørgsmål: Forklar venligst hvad jeg skal gøre(:

Værdien af et sjældent maleri vokser på 10 år fra 400.000 kr. til 1.000.000 kr.

b)  Hvad svarer det til i gennemsnitlig årlig procentvis stigning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2018 af StoreNord

Kn=K0(1+r/100)           ⇔
106=4·105(1+r/100)


Svar #2
18. november 2018 af SofieHoffland

Det skal give 9,6%?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2018 af StoreNord

 Så må #1 være forkert metode. hmm

Kn=K0(1+r/100)n         ⇔
106=4·105(1+r/100)10


Svar #4
18. november 2018 af SofieHoffland

Ja:(


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2018 af StoreNord

I #3 er det rigtigt.
Hurra for facitlisten.


Svar #6
18. november 2018 af SofieHoffland

Tusind tak(:


Svar #7
18. november 2018 af SofieHoffland

Men hvad er r som jeg skal lægge til?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2018 af Soeffi

#0 Værdien af et sjældent maleri vokser på 10 år fra 400.000 kr. til 1.000.000 kr.

b)  Hvad svarer det til i gennemsnitlig årlig procentvis stigning?

400.000·(1 + r)10 = 1.000.000 ⇒ (1 + r)10 = 2,5 ⇒ (1 + r)10 = 2,5 ⇒ 10√(2,5) - 1 = 0,096 = 9,6%.


Svar #9
18. november 2018 af SofieHoffland

Når jeg taster:

10√(2,5) - 1 ind på lommeregneren giver det ikke 0,096.


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. november 2018 af AMelev

Det skal give 0.096. Er du måske kommet til at taste \sqrt[10]{2.5-1} eller har glemt -1?


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. november 2018 af mathon

             \small \left ( 1+r_m \right )^{10}=\frac{10\cdot 10^5}{4\cdot 10^5}=2.5

             \small 1+r_m =2.5^{0.1}=1.0960

             \small r_m=p_m\cdot 10^{-2} =0.0960

             \small p_m =0.0960\cdot 10^{2}=9.60\%


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. november 2018 af ringstedLC

Enten får du 0,095958226385217308955034714288739 ≈ 0,096, hvilket man på A-niveau bør kunne se, - du skal skrive "." istedet for "," eller også skal der stå en ny lommeregner på ønskesedlen.


Svar #13
18. november 2018 af SofieHoffland

Jeg kom til at taste forkert. Tak for hjælpen(:


Skriv et svar til: Rente regning - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.