Matematik

Beregning af vilkårlig trekant, 2 sider kendte

20. november 2018 af CasperHansen99 - Niveau: C-niveau

Hej. Min opgave lyder på

I trekant ABC er BC=7 og AB=6. Det oplyses at arealet af trekant ABC er 10, samt vinkel B er spids.

Bestem vinkel B samt omkredsen af trekant ABC.

Hvilken metode skal jeg bruge for at beregne dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2018 af janhaa

Area = 0,5*6*7*sin(B) = 10

sin(B)= 0,476

B =28,4 degrees


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2018 af janhaa


law of cosines gives AC = 3,33

thus, perimeter: 16,33


Svar #3
20. november 2018 af CasperHansen99

Tak for svarene, det hjalp.


Skriv et svar til: Beregning af vilkårlig trekant, 2 sider kendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.