Matematik

HJÆLP!!!

21. november 2018 af loram (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har fundet forskriften til G(t), men jeg ved ikke hvordan jeg kan bestemme den årlige procentvise stigning i det gennemsnitlige antal malkekøer pr. landbrugsbedrift i perioden 1975-2008.

jeg fik G(t) til at være g(t)=0.016918*(1.06108)^(t)

på forhånden tak 

Vedhæftet fil: aflevering 3 2.g.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2018 af peter lind

procentvis årlig stigning 100*(G(t+1)-G(t))/G(t)  det bemærkes at t går ud ved beregningerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2018 af StoreNord

6.108 % ?


Svar #3
21. november 2018 af loram (Slettet)

hvad skal der står i G(t+1)??? 

#1??


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2018 af oppenede

Når
   g(t) = 0.016918 * 1.06108t

så er
   g(t+1) = 0.016918 * 1.06108t+1

Procentvis stigning, når t vokser med 1 er 
 \\\frac{G(t+1)-G(t)}{G(t)}=\frac{G(t+1)}{G(t)}-1= \frac{0.016918 * 1.06108^{t+1}}{0.016918 * 1.06108^t}-1 \\\text{ }\quad= \frac{1.06108^t\cdot 1.06108}{1.06108^t}-1 = 1.06108-1


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2018 af AMelev

G(t) er rigtig.
Den årlige procentvise stigning er jo r, den årlige fremskrivningsfaktor i din eksponentielle funktion G er aG = 1.06108, og du ved generelt, at a = 1 + r.


Svar #6
21. november 2018 af loram (Slettet)

nuurh på den måde, mange taak for hjælpen 


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.