Matematik

komplekse tal

23. november 2018 af Line19010 - Niveau: Universitet/Videregående

hej er der nogle der har en gennemgang af hvordan man regner to negative rødder ganget med hianden omskrevet til formen a+bi?

jeg vedhæfter et billede af min opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2018 af AMelev


\sqrt{-3}=\sqrt{3}\cdot i\, \textup{og}\, \sqrt{-12}= \sqrt{12}\cdot i\Rightarrow \sqrt{-3}\cdot \sqrt{-12}= \sqrt{3} \cdot i\cdot \sqrt{12} \cdot i=...


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2018 af mathon

          \small \sqrt{-3}\cdot \sqrt{-12}=\sqrt{(-1)\cdot 3}\cdot \sqrt{(-1)\cdot 12}=\sqrt{-1}\cdot \sqrt{3}\cdot \sqrt{-1}\cdot \sqrt{12}=i\cdot \sqrt{3}\cdot i\cdot \sqrt{12}=

                                       \small i^2\cdot \sqrt{3\cdot 12}=-1\cdot \sqrt{36}=-\sqrt{6^2}=-6


Svar #4
23. november 2018 af Line19010

tusind tak for hjæpen :)


Skriv et svar til: komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.