Matematik

Gør rede for følgende

26. november 2018 af MariaJK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg er i tvivl omkring noget a).

Indtil videre har jeg skrevet: 
 

x2 + 42 - 2x2  + 16 * x+ x4 - 8x * x2

Er det korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2018 af SuneChr

Kald P's projektion på x-aksen for P1
Da har vi (Pythagoras):
|P1A|2 + |P1P|2 = d2
(4 - x)2 + (- x2 + 4x)2 = d2
 


Svar #2
26. november 2018 af MariaJK (Slettet)

Ja, det ved jeg. Jeg har anvendt kvadratsætningerne.


Svar #3
26. november 2018 af MariaJK (Slettet)

Men ved ikke efter det


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2018 af SuneChr

# 0
Skal ikke være 15x2 men 17x2
Mangler leddet   - 8x
når reduktionen er færdig.
d2 er da efter kvadreringerne:
x4 - 8x3 + 17x2 - 8x + 16
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2018 af SuneChr

b)
For at finde x for dmaks kan vi for letheds skyld finde x for d2maks .
Find derfor x af ligningen  (d2)'(x) = 0
Løs med CAS:
4x3 - 24x2 + 34x - 8 = 0
Bemærk, at der er tre løsninger i intervallet.


Svar #6
26. november 2018 af MariaJK (Slettet)

Jeg forstår ikke helt det du har gjort i a) 


Skriv et svar til: Gør rede for følgende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.