Matematik

Endnu et spørgsmål:)

26. november 2018 af Danmark2018 - Niveau: C-niveau

Tabellen viser holdbarheden af et åbent glas marmelade afhængig af temperaturen. 
Temperatur (grader): 0, 5, 10, 18 
Holdbarhed (døgn): 33, 26, 22, 15
Det oplyses, at sammenhængen mellem holdbarheden og temperaturen med god tilnærmelse kan beskrives ved y = ax + b, hvor y er holdbarhed, målt i døgn, og x er temperaturen målt i grader. 

Spørgsmål:  Bestem tallene a og b

Spørgsmål: Bestem holdbarheden ved 25 grader
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2018 af mathon

Foretag lineær regression på dine DATA..


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2018 af AMelev

Sidste spørgsmål: Beregn y, når x = 25.


Svar #3
26. november 2018 af Danmark2018

Tak.


Svar #4
26. november 2018 af Danmark2018

Hvordan skal det andet spørgsmål stilles op?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2018 af mathon

            \small y=f(x)=ax+b

                     \small f(25)=a\cdot 25+b


Svar #6
26. november 2018 af Danmark2018

Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Endnu et spørgsmål:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.