Matematik

Gør rede for....

26. november 2018 af MariaJK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med a), jeg har lavet b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2018 af AMelev


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2018 af AMelev

Tegn et lodret linjestykke fra P til 1.aksen, så får du en retvinklet trekant, hvor du kender den vandrette katete (x) og den lodrette katete (f(x)). Benyt Pythagoras til at bestemme |PA| udtrykt ved x.


Svar #3
26. november 2018 af MariaJK (Slettet)

Forstår det ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2018 af Meppo

Du kan også indsætte P og A i afstandsformlen:

d=\sqrt{(a_1 - p_1)^2+(a_2 - p_2)^2} =\sqrt{(4 - x)^2+(0 - (-x^2+4x))^2}


Svar #5
26. november 2018 af MariaJK (Slettet)

Jeg forstår det virkelig ikke. Bliver forvirreet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2018 af AMelev

#3 Det forstår jeg egentlig godt, for jeg vrøvlede - den vandrette katete er ikke x, men 4 - x.

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Svar #7
26. november 2018 af MariaJK (Slettet)

Hvad skal jeg så efter det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2018 af Meppo

Du skal vise at du får samme udtryk for d som det de har skrevet i opgaven.

Brug enten min metode og udregn kvadratroden eller brug AMelevs og udregn hypotenusen vha. Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2018 af AMelev

Brug Pythagoras til at bestemme d, reducér og tjek, at det passer.


Svar #10
26. november 2018 af MariaJK (Slettet)

x2 + 42 - 2x2  + 16 * x2 + x4 - 8x * x2 

er det korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. november 2018 af AMelev

Øh. Skriv det lige rigtigt. Er det d2, du har bestemt?
Brug ...2 eller evt ^2, hvis du mener "i anden" og tilsvarende for "i tredje" og "i fjerde". Det er ikke smart at skrive 42, hvis du mener 42, som er 16.
Og reducér helt igennem - og tjek så med det opgivne udtryk.

Upload dine beregninger, så er det lettere at se, hvor det evt. går galt.


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. november 2018 af ringstedLC

#10: Når dette er forsøgt tydet, læses det som:

\begin{align*} x^2+4^2-2x^2+16x^2+x^4-8x\cdot x^2 &= \\ x^4-8x^3+15x^2+16 \end{align*}

hvilket ikke stemmer og derfor ikke kan være korrekt.

Kvadrering af toleddet størrelse:

\begin{align*} (a-b)^2&+(c+d)^2 = \\ (a^2+b^2-2ab)&+(c^2+d^2+2cd) \end{align*}


Skriv et svar til: Gør rede for....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.