Fysik

elektricitet

26. november 2018 af chiladak - Niveau: C-niveau

Hej:)

En elkedel har en mærkat hvorpå der står: 1200 W, 230 V. Der er 0,8 liter 14 graders vand i kedlen

a) bestem strømstyrken i elkedlens varmeelement

b) hvor lang tid tager det mindst at opvarme vandet til kogepunktet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2018 af peter lind

a) U*I=P  U spænding  I strømstyrken og P effekte

b) E =P*t = m*c*ΔT


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2018 af mathon

                 \small \begin{array}{llrclclcl} a)&\textup{str\o mstyrke:}&I&=&\frac{P}{U}&=&\frac{1200\; V\cdot A}{230\; V}&=&\\\\ b)&\textup{minimumstid:}&t&=&\frac{m\cdot c\cdot \Delta T}{P}&=&\frac{(0.8\; kg)\cdot \left ( 4.2\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot ((100-14)K)}{1.2\; \frac{kJ}{s}}&=& \end{array}


Skriv et svar til: elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.